W wirze przygotowań przedweselnych brakuje czasu na dosłownie wszystko. W końcu zostały już niecałe
2 tygodnie! I choć kocham gotować i wychodzę z założenia, że gdy sama przygotuję posiłek, to przynajmniej wiem co jem, ostatnio stołuję się głównie w restauracjach. Cały dzień gdzieś jeszcze z narzeczonym biegamy, coś załatwiamy i gdy dopada nas ogromny głód idziemy do najbliższej knajpki coś zjeść.
Dziś jednak znalazłam chwilkę i przygotowałam szybki obiad w domu, który mimo, że przypomina jedzenie typu fast food składa się głównie z warzyw, a co za tym idzie również witamin 🙂

Składniki:
– 4 tortille czosnkowe,
– 1 pierś z kurczaka,
– 8 plasterków boczku,
– 1 pomidor,
– 1 ogórek,
– 1 mała cebulka,
– sałata,
– zielone oliwki,
oraz:
sól, pieprz, słodka i ostra papryka, czubryca czerwona
sos:
– 3 ząbki czosnku,
– 3 łyżki jogurtu naturalnego,
– 3 łyżki majonezu,
– szczypiorek,
– sól,
– pieprz
Przygotowanie:
Tortillę podgrzewam. Czasami robię je sama, ale przyznam szczerze zazwyczaj wychodzą mi za twarde
i wtedy nie jest to obiad na szybko – trzeba jednak mieć chwilę czasu żeby przygotować na nie ciasto i je upiec. Pierś kroję na małe kawałki i przyprawiam wszystkimi wymienionymi przyprawami, a następnie smażę na małej ilości oleju. Plastry boczku wysmażam. Sałatę rwę, a resztę warzyw kroję na kawałki. Wszystkie składniki wymienione na sos mieszam razem i odstawiam na chwilkę (ok. 10-15 min) do lodówki.

Następnie wszystko układam na tortilli polewam sosem i voilà 🙂

Czy ktoś z Was może podzielić się niezawodnym przepisem na placek-tortillę?